Start la calificare

START la CALIFICARE vopsitorilor din toată ţara!

www.calificarevopsitori.ro

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Învestește în oameni!” POSDRU /164/2.3/S/141952.

Obiectivul general vizează îmbunătățirea accesului și participării angajaților din industria refinish-ului auto, producerii de mobilier și construcții la programele de formare profesională continuă, facilitând calificarea acestora, prin intermediul Centrelor Zonale de Calificare, a căror activitate va fi orientată spre dezvoltarea capitalului uman cu responsabilități în aplicarea lacurilor și vopselelor, precum și spre creșterea competitivității și adaptabilității firmelor angajatoare.

Grupul țintă al proiectului este format din 1500 angajați ai service-urilor auto, ai companiilor producătoare de mobilier și ai firmelor de construcții (din care minim 40% necalificati sau cu un nivel scazut de calificare) interesați să se califice/recalifice în ocupațiile:

  • „Tinichigiu vopsitor auto” (cod nomenclator 7213.2.2, nivel 2 de calificare, cu o durată de desfășurare de 720 de ore: 240 ore de teorie și 480 de ore de practică) 28 stagii curs;
  • „Vopsitor industrial” (cod nomenclator 7141.1.1, nivel 1 de calificare, cu o durată de desfășurare de 360 de ore: 120 ore de teorie și 240 de ore de practică) 4 stagii curs;
  • „Zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor” (cod nomenclator 7141.2.1, nivel 2 de calificare, cu o durată de desfășurare de 720 de ore: 240 ore de teorie și 480 de ore de practică) 28 stagii curs.

Partea teoretică a cursurilor se va desfășura în localitățile București, Slatina, Galați, Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Suceava, Iași, Sibiu, Constanța, Pitești, Alexandria și Ploiești. Fiecare grupă de curs va avea în medie 25 de cursanţi care se vor califica sau recalifica în meseriile aminitite. Pentru a evita scoaterea angajaților din producție pe perioade lungi de timp, partea teoretică a programelor de formare profesională se poate susține inclusiv în week-end sau după finalizarea programului de lucru.

Partea practică aferentă stagiilor de curs va fi implementată atât la locul de muncă al angajatorului, cât și în spațiul de pregătire practică deținut de către POLICOLOR în scopul oferirii de suport tehnic membrilor grupului țintă în vederea aplicării unor metode avansate de vopsire profesională, precum și a utilizării unor tehnologii de ultimă generație.

Pentru mai multe informatii contactati:

  • Ivanescu Daniel – coordonator regional nr. 3 (Sibiu) - 0746/796994
  • Agache Valerica Ionut - coordonator regional cursuri – Centrul de formare Galati - ionut.agache@smart.org.ro
  • Oana Pop - coordonator regional cursuri – Centre de formare: Bucuresti, Pitesti, Ploiesti
  • Anghel Livioara - coordonator regional cursuri – Centre de formare: Iasi, Suceava
  • Panainte Florina - coordonator regional cursuri – Centrul de formare: Constanta - florina.panainte@smart.org.ro
bottomfooter