Mai multe obiective din Braila se afla pe lista proiectelor catre care vor fi donate 14 tone de materiale in valoare de 150.000 de euro

  • Policolor sustine anul acesta cu materiale proiecte urbane din Bucuresti, Braila, Pitesti, Filiasi, Sibiu si renovarea obiectivelor publice din comunele Vorona-Botosani si Hasmasu-Arad;
  • La nivel national se vor desfasura 15 proiecte catre care vor fi directionate vopsea, lacuri, emailuri si tencuiala in valoare totala de 150.000 de euro;
  • 30 de structuri salvamont din cele 38 existente in tara beneficiaza de materiale necesare renovarii a 85 de refugii, 20 de cabane si 80 de trasee turistice;
  • Culorile Romaniei editia 2017 se va desfasura cu sprijinul a 14 ambasadori, arhitecti, designeri, fotografi, pictori.

Bucuresti, 15 iunie 2017. Policolor S.A., producator roman de lacuri si vopsele cu o experienta de peste 50 de ani in piata a lansat astazi campania nationala „Culorile Romaniei”, editia 2017, prin care vor fi sustinute 15 proiecte de responsabilitate sociala din sate, comune si orase ale Romaniei.

„Culorile Romaniei” este cel mai amplu proiect de responsabilitate sociala, derulat la nivel national, care isi asuma sustinerea comunitatilor urbane si rurale, alaturi de a celor profesionale cu scopul de a creste calitatea vietii in comunitati prin actiuni de reamenajare, restaurare si decorare a spatiilor publice si private, prin intermediul donatiilor de materiale (vopsele, lacuri, emailuri, tencuieli decorative).

In 2017, „Culorile Romaniei” va ajunge in orasele Bucuresti, Braila, Pitesti, Filiasi, Sibiu si comunele Vorona – judetul Botosani si Hasmasu – Arad. Un proiect special se va desfasura in parteneriat cu Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania, pentru care au fost donati 3.140 litri de emailuri in valoare de 56.600 lei, materiale necesare renovarii a 85 de refugii, 20 de cabane si 80 de trasee turistice. Un alt proiect special va fi realizat in colaborare cu Asociatia Culturala „Noua ne pasa” prin programul Interesting Times Bureau in parteneriat cu Fundatia Calea Victoriei si Asociatia Visual Playground. Policolor va ajuta cu materiale realizarea a doua picturi murale in zona centrala a Capitalei si o alta la Universitatea de Arhitectura „Ion Mincu”.

De asemenea, incepand de anul acesta „Culorile Romaniei” va sponsoriza cu materiale „Muzeul viu de la Tecsesti” din judetul Alba. Scopul proiectului este de a cladi un muzeu viu al satului, in care vizitatorii sa poata experimenta cum traiau si cum se gospodareau oamenii din neolitic pana in prezent. Publicul va avea acces la o istorie aplicata si va afla informatii despre vechile civilizatii, cine sunt stramosii nostri si care sunt legendele transmise pana astazi.

Federatia Romana de Scrima va primi peste 3 tone de materiale pentru renovarea unui centru de cazare a sportivilor.

Investitia totala a Policolor in cele 15 proiecte din 2017 este estimata la peste 150.000 de euro si consta in furnizarea a peste 14 tone de vopsea, lac, grund, bait si emailuri pentru renovarea si punerea in valoare a obiectivelor stabilite si cheltuieli aferente implementarilor cu voluntari.

„Ambasadorii culorii”

O directie importanta a proiectului „Culorile Romaniei” este aceea de a implica in comunitate persoane si personalitati – Ambasadorii Culorilor, oameni a caror intreaga viata este dedicata culorilor si autenticului romanesc. Ei sunt pictori, fotografi, mesteri populari, arhitecti, designeri, profesori ori artisti. Anul acesta ii vom avea alaturi pe Stefan Balici, architect, directorul Institutului National al Patrimoniului, Andreea Tanasescu, initiatoarea proiectului „La Blouse Roumaine”, Vera Marin, architect, lector in departamentul de planificare urbana la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, presedinte al Asociatiei pentru tranzitia urbana, Sabin Cornoiu, presedinte al Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania, Gheorghe Tugui, mester popular din comuna Vorona, jud. Botosani (creator de masti populare si instrumente muzicale), Aleodor Dura, artist plastic, Suzana Dan, artist plastic, initiatoarea proiectului Noaptea Galeriilor, Alexandru Ciubotaru (aka Pisica Patrata), street artist, Doru Raduta, promotor arta urbana, Cristian si Razvan Scutaru, pictori, Nicolae Marghiol, presedintele asociatiei Cele Mai Frumoase Sate din Romania si angajatii Policolor Aurelian Tranca si Antonio Leca.

Proiectul de responsabilitate sociala „Culorile Romaniei” isi propune sa construiasca si o comunitate puternica in mediul online, sa informeze pas cu pas despre fiecare actiune din proiect si sa interactioneze in timp real cu membrii comunitatii astfel formate. Portalul campaniei este www.culorileromaniei.ro, iar pagina de Facebook https://www.facebook.com/CulorileRomaniei/.