Policolor S.A., unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de lacuri si vopsele, anunta finalizarea constructiei noii fabrici din Bucuresti, dupa o investitie de 7 milioane de euro, care include si valoarea terenului. Localizata intr-un complex cu o suprafata de 2,5 hectare, alaturi de un depozit modern, fabrica de ultima generatie va produce vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri, precum si produse conexe acestora (grunduri, amorse etc.).

 

 

 

 

 

 

 

Noul complex in care sunt pozitionate fabrica si noul depozit de 5.000 mp, va avea logistica si distributia internalizate, si are ca obiectiv atat cresterea calitatii si cantitatii de produse Policolor, cat si optimizarea si eficientizarea livrarii acestora catre clienti. Constructia a fost finalizata la mijlocul lunii iunie, iar in perioada imediat urmatoare, noile unitati de productie vor trece prin fazele de amplasare si testare, urmand sa inceapa sa functioneze in vara acestui an.

Capacitate imbunatatita de distributie

Fabrica a beneficiat de investitii in cele mai recente tehnologii, plus un numar de elemente transferate de la unitatea din Theodor Pallady, care au fost complet renovate, alaturi de facilitati pentru Controlul si Asigurarea Calitatii, precum si Cercetare-Dezvoltare, nou construite. Depozitul a fost dotat si el cu echipamente noi de stocare si gestiune si va beneficia si de un WMS (warehouse management system) modern, care nu era disponibil la unitatea din Pallady. WMS va permite inregistrarea exacta a stocurilor si alegerea lor rapida si corecta pentru clienti.

Vanzari mai mari in 2019

Grupul Policolor a generat venituri operationale consolidate de 64,2 milioane de euro in 2018.  Pentru 2019, Grupul Policolor estimeaza vanzari in valoare de 69,8 milioane de euro, in crestere cu 8,7% fata de anul precedent, iar EBITDA este bugetat la 3,9 milioane de euro, tot in crestere fata de 2018.