Brandul premium de refinish auto al companiei BASF Coatings isi consolideaza pozitia pe piata autohtona

  • Glasurit, brandul premium de refinish auto al companiei BASF Coatings, este certificat de peste 50 de producatori auto din Europa, America de Nord, America de Sud si Asia, si este pe primul loc la vanzari in Germania;
  • Parteneriatul Policolor S.A. – BASF Coatings vine in intampinarea clientilor care pun accent pe calitate din zona service-urilor premium;
  • La finalul anului 2016 piata de autorefinish din Romania a fost evaluata la 21,4 milioane de euro, aferenta unui volum de 1,300 tone, din care Policolor, in calitate de lider de piata, comercializeaza aproximativ 643 tone;
  • BASF, companie cu activitate in peste 80 de tari din lume, a generat anul trecut vanzari de aproximativ 58 de miliarde de euro.

Bucuresti, iulie 2017. Policolor S.A. devine unic importator al Glasurit, brandul premium de refinish auto al companiei BASF Coatings.

Glasurit, certificat de peste 50 de producatori auto din Europa, America de Nord, America de Sud si Asia este pe primul loc la vanzari in Germania si pe locul trei in tarile din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Grupul Policolor – Orgachim opereaza doua mari unitati de productie: Policolor Romania si Orgachim Bulgaria si este liderul regional in domeniul tehnologiei vopselelor si lacurilor pe segmentul Decorative, Automotive si Industrial Coatings in zona sud-est Europeana.

Ambele companii vor sa-si consolideze pozitia pe segmentul de refinish auto din Romania.

Parteneriatul vine in intampinarea clientilor din zona service-urilor de brand care pun accent pe calitate si care isi doreau mai mult sprijin tehnic si de marketing, mecanisme de achizitie mai clare si eficiente si, nu in ultimul rand, o prezenta mai ampla din punct de vedere geografic si numeric.

Solutii personalizate pentru vopsitori si suport tehnic non-stop

Odata cu preluarea distributiei brandului Glasurit, Policolor Automotive va oferi la nivel national, vopsitorilor si managerilor de service, dar si personalului din zona de achizitii, solutii personalizate, traininguri pentru vopsitori si suport tehnic non stop, prin intermediul celor peste 50 de oameni ai sai, dedicati segmentului de vopsitorie auto.

”Industria auto romanesca a fost greu incercata in ultimii ani iar procesul de revenire este acum unul matur. Serviciile post-vanzare au devenit tot mai importante in business-urile auto, veniturile provenite din reparatii auto sunt o linie tot mai consistenta in bugetele fiecarui service autorizat, optimizarea fluxurilor de lucru in service, de la receptie, pana la livrarea unei masini post-reparatii a devenit o prioritate. Calitatea produselor, alaturi de expertiza personalului cresc profitabilitatea unui service, dar si reputatia si imaginea clientului final”, declara Marius Vacaroiu, CEO Policolor Orgachim.

La finalul anului 2016 piata de autorefinish din Romania a fost evaluata la 21,4 milioane de euro, aferenta unui volum de 1,3 mii tone, din care Policolor, in calitate de lider de piata, comercializeaza aproximativ 643 tone (49,5%).

La finalul lui 2016, BASF, companie cu activitati in peste 80 de tari din lume si 114 mii angajati, a generat vanzari de aproximativ 58 de miliarde de euro si un profit de 6,3 miliarde de euro. Divizia BASF Coatings, in care intra produsele dedicate domeniului auto a inregistrat o valoare a vanzarilor la nivel global de aproximativ 3,2 miliarde de euro. Compania detine in Europa cea mai mare fabrica de vopsele auto din lume, la Muenster-Hiltrup, cu o suprafata de peste 400.000 mp, in care lucreaza 2300 de angajati.

Glasurit – un nume ce semnifica traditie si calitate

Glasurit inseamna 100 de ani de istorie a vopselei. Numele Glasurit reprezinta cele mai inalte standarde de calitate, produse de vopsea de prima clasa si solutii inovatoare. Ca expert mondial in domeniul refinish-ului auto, Glasurit ofera clientilor sai solutiile potrivite atunci cand vine vorba de a face vopsirea masinii mai usoara, mai fiabila si mai economica.

Astazi, Glasurit – un brand cunoscut pentru experienta sa in culoare – detine cea mai mare baza de date la nivel mondial, cu 250.000 de nuante diferite, pentru segmentul de refinish auto, incluzand culorile de masini clasice, dar si peste 600.000 de formule de mixare. Dat fiind faptul ca Glasurit este aprobat de producatori de top, concurenta este redusa in ceea ce priveste numarul de aprobari acordate de producatorii de automobile. Incepand de astazi, aprobarile au fost acordate de mai mult de 50 de producatori de automobile.

Despre BASF Coatings. Divizia Coatings a BASF este experta la nivel mondial in dezvoltarea, productia si comercializarea de vopsele de refinish, inovatoare si durabile, precum si de vopsele decorative. Cream solutii performante, avansate si dezvoltam continuu aplicatii si designuri noi, pentru a satisface nevoile partenerilor nostri din intreaga lume.

BASF impartaseste abilitatile, cunostintele si resursele echipelor sale de la nivel global, in beneficiul clientilor, prin operarea unei retele de colaborare intre locatiile sale din Europa, America de Nord, America de Sud si Asia-Pacific. In 2016, divizia Coatings a realizat vanzari globale de aproximativ 3,2 miliarde de euro.

In 2016, BASF a achizitionat compania Chemetall, un furnizor mondial de tratamente de suprafata aplicate pentru substraturile din metal, plastic si sticla, pentru o gama larga de industrii si piete. Cu aceasta extindere in portofoliu, BASF devine un furnizor mai complet de solutii pentru acoperiri. Solutii dincolo de imaginatia dumneavoastra – BASF Coatings. Pentru mai multe informatii despre aceasta divizie si produsele ei, accesati www.basf-coatings.com.

Despre BASF. La BASF, cream chimie pentru un viitor sustenabil. Combinam succesul economic cu protectia mediului si responsabilitatea sociala. Cei aproximativ 114.000 de angajati din Grupul BASF lucreaza pentru a contribui la succesul clientilor nostri in aproape toate sectoarele si aproape in fiecare tara din lume. Portofoliul nostru este organizat in cinci segmente: Produse Chimice, Produse de Performanta, Materiale si Solutii Functionale, Solutii Agricole si Petrol si Gaze. In 2016, BASF a generat vanzari de aproximativ 58 de miliarde euro. Actiunile BASF sunt tranzactionate pe bursele din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) si Zürich (BAS). Pentru mai multe informatii, accesati www.basf.com.